De populairste manier van geld lenen is door middel van een doorlopend krediet. Dat komt door het belangrijkste kenmerk, namelijk de flexibiliteit van deze lening. Op basis van uw persoonlijke inkomensgegevens en vaste lasten wordt een maximaal te lenen bedrag vastgesteld. Iedere maand betaalt u een van tevoren vastgesteld bedrag aan de bank voor deze lening. In gezamenlijk overleg bepalen we welke maandtermijn het beste bij U past. In dit bedrag zit rente en afhankelijk van het gekozen aflossingspercentage meer of minder aflossing. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag, extra aflossingen zijn altijd mogelijk en bovendien boetevrij bij een doorlopend krediet. Alles wat u heeft afgelost mag u ook weer opnemen als het u van pas komt, een groot voordeel van deze lening.

De looptijd is variabel, omdat deze afhangt van de rentestand en het opgenomen bedrag van het krediet. Aan het eind van het jaar ontvangt u ook een jaaroverzicht van de betaalde rente van de lening. Deze rente is overigens in de meeste gevallen niet meer aftrekbaar tenzij u het aantoonbaar in uw eigen huis investeert.

U ontvangt iedere maand een rekeningafschrift met de status van uw Doorlopend Krediet. Hierop staat onder andere de afgesproken kredietlimiet, de te betalen maandtermijn, het geldende rentepercentage, hoeveel uw saldo bedraagt, hoeveel u nog kunt opnemen en de mutaties die de afgelopen maand hebben plaatsgevonden op het krediet.

Wilt u geld opnemen van uw Doorlopend Krediet dan zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van de financieringsmaatschappij.

Op een rijtje de voordelen van een Doorlopend Krediet:

· Afgeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen bij dit krediet.
· U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag van de lening.
· U ontvangt maandelijks een overzicht van uw krediet.
· Extra aflossingen kunnen onbeperkt en zijn altijd boetevrij bij een doorlopend krediet.

Voor het aanvragen van een financiering klik op deze link om naar de pagina te gaan.

dtc_logo